Informacija Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, namenjena delodajalcem Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (v nadaljnjem…

Prvega septembra 2019  se je pričel izvajati  Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike…

na področju varnosti in zdravja pri delu Spoštovani! Obveščamo vas, da Ministrstvo za delo, družino,…

Lepo pozdravljeni, S septembrom se prične izvajati sporazum s Srbijo o zaposlovanju državljanov Republike Srbije…

Obveščamo vas, da sta z dnem 6. 5. 2019 pričela veljati Zakon o spremembah in…

Novosti pri zaposlovanju delavcev iz Srbije

Prvega septembra 2019  se je pričel izvajati  Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Srbije o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Sloveniji in Protokol о izvajanju Sporazuma med slovensko in srbsko vlado o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v naši državi (BRSZD). Delodajalec v postopku zaposlitve delavca iz Republike Srbije je skladno s 5. členom protokola dolžan pristojnemu nosilcu države izvora, to je  Nacionalni službi za zapošljavanje,  posredovati enostransko podpisano pogodbo o zaposlitvi (v obeh jezikih).  Delavec pogodbo o zaposlitvi podpiše pri nosilcu NSZ v Republiki Srbiji.  Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) predlaga, da delodajalci upoštevajo in podpišejo  vzorec dvojezične pogodbe o zaposlitvi.

Več informacij o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Sloveniji si lahko preberete na spletni strani ZRSZ: https://www.ess.gov.si/tujci/delo_v_sloveniji/zaposlovanje-drzavljanov-srbije.